Grupuri

Când ne întâlnim, în viaţa de zi cu zi, în diverse contexte sociale, rareori mai ştim să comunicăm autentic. Suntem poate prea preocupaţi să ne ascundem adevăratele trăiri, de teama de a nu fi judecaţi, etichetaţi sau respinşi. Este unul din motivele pentru care ne simţim adesea singuri, în mijlocul mulţimii.

Atunci când putem renunţa la măşti şi redevenim noi înşine se întâmplă ceva magic: pentru câteva momente, avem revelaţia că este posibil să trăim ca oameni liberi... liberi să greşim, liberi să devenim ceea ce putem deveni, liberi să acceptam şi să fim acceptaţi ca fiinţe umane complexe şi unice.

Tipuri de grupuri:

Grupuri de comunicare-formate din 7-8 persoane, coordonate de un specialist, cu o frecvenţă săptămânală, durată de 1,5 ore, pentru cei cu dificultăţi de a relaţiona, care pot beneficia de un aflux de autocunoaştere, schimbare personală, gestionarea conflictelor şi suport emoţional.

Grupuri pentru cei care se simt singuri-conduse de un terapeut, cu frecvenţă săptămânală şi durată de 2 ore, formate din minim 10 persoane care experimentează una din formele singurătăţii: lipsa unui partener de cuplu, singurătatea în doi, în familie, între prieteni sau în profesie.

Workshopuri-la care participă minim 10 oameni, organizate de specialişti, pentru cei care vor să deprindă diverse abilităţi psiho-sociale:

-tehnici de relaxare pentru managementul stresului

-control emoţional

-asertivitate-adaptarea la conflictele cu ceilalţi, capacitatea de a reacţiona adecvat în situaţii sociale tensionate

-creativitate-dezvoltarea potenţialului creativ în orice domeniu

-vocaţionale-descoperirea domeniului profesional potrivit fiecăruia

-hobby-cercuri formate din persoane cu aceleaşi pasiuni: muzică, filme, sport, literatură etc.

-spiritualitate-dialoguri despre credinţe şi religii

Grupuri de socializare-întâlniri între diverse persoane(minim 10), care vor să-şi extindă sfera relaţiilor interpersonale, într-o formă compatibilă şi profundă de comunicare, ghidate de terapeuţi.

Seri literare-discuţii cu tentă psihologică pe marginea unor lecturi, cu accent pe rezonanţa lor individuală, precum şi prezentarea propriilor creaţii literare, coordonate de persoane specializate, cu minim 10 participanţi.

Seri muzicale-exprimarea trăirilor individuale generate de audiţiile unor creaţii muzicale, cu aportul unui specialist şi minim 10 persoane.

Seri cinefile-vizionări de filme şi piese de teatru, dialoguri ce surprind aspectele sufleteşti ale personajelor în care se regăsesc participanţii(minim 10).

Jocuri de rol-improvizaţii de scenete, în care protagoniştii(minim 10) se transpun în anumite personaje şi situaţii de viaţă pe care le comentează, în prezenţa unui terapeut.

Comunicare prin limbaj corporal-dans, pantomimică, ghidate de specialişti, cu cel puţin 10 participanţi.

Cenacluri– grupuri mari de persoane (câteva zeci), care se exprimă prin artă: poezie, muzică, dans etc.

Aniversări, ocazii deosebite

Excursii

Activităţi sportive-înot, jogging, baschet, volei, footbal, tenis etc., competiţii individuale sau în echipă, ghidate de specialişti în educaţie fizică.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s